Srnčí maso se žampiony na víně

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 50 g
Jogurt bílý 30 g
Olej rostlinný 10 g
Omáčka sójová 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Srnčí maso 200 g
Víno červené 1 dl
Vývar z hovězích kostí 250 ml
Žampiony čerstvé 80 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso očistíme a nakrájíme na kostky. Cibuli pokrájíme na drobno, česnek na tenké plátky, petrželovou nať posekáme najemno.
  2. V hlubokém rendlíku rozehřejeme olej, vložíme do něj maso, cibuli, česnek a za stálého míchání orestujeme. Poté směs osolíme, opepříme, podlijeme vývarem, vínem a pod pokličkou na mírném plameni dusíme. Když je maso téměř měkké, přimícháme žampiony. Po deseti minutách vmícháme sojovou omáčku a jogurt.
  3. Hotové maso posypeme petrželovou natí a podáváme s rýží.