Srnčí maso se žampiony na víně
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
50 g |
Jogurt bílý |
30 g |
Olej rostlinný |
10 g |
Omáčka sójová |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Srnčí maso |
200 g |
Víno červené |
1 dl |
Vývar z hovězích kostí |
250 ml |
Žampiony čerstvé |
80 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Maso očistíme a nakrájíme na kostky. Cibuli pokrájíme na drobno, česnek na tenké plátky, petrželovou nať posekáme najemno.
- V hlubokém rendlíku rozehřejeme olej, vložíme do něj maso, cibuli, česnek a za stálého míchání orestujeme. Poté směs osolíme, opepříme, podlijeme vývarem, vínem a pod pokličkou na mírném plameni dusíme. Když je maso téměř měkké, přimícháme žampiony. Po deseti minutách vmícháme sojovou omáčku a jogurt.
- Hotové maso posypeme petrželovou natí a podáváme s rýží.