Zajíc na smetaně

Ingredience


Cibule 50 g
Mouka pšeničná hladká T 650 10 g
Olej rostlinný 20 g
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Sůl 0.5 kávová lžička
Voda pitná 250 ml
Zaječí maso 200 g
Zakysaná smetana 30 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso ze zajíce nakrájíme na plátky, cibuli na kostičky.
  2. Cibuli orestujeme na rozehřátém oleji, přidáme plátky masa, orestujeme, vmícháme papriku, podlijeme a dusíme pod pokličkou, dokud není maso měkké. Občas zamícháme a podle potřeby podlijeme.
  3. Měkké maso vyndáme na talíř, v omáčce rozmícháme smetanu, v níž jsme rozšlehali mouku. Omáčku dobře provaříme, vložíme do ní zpět maso a podáváme.