Zajíc na smetaně
Ingredience
Cibule |
50 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
10 g |
Olej rostlinný |
20 g |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
250 ml |
Zaječí maso |
200 g |
Zakysaná smetana |
30 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Maso ze zajíce nakrájíme na plátky, cibuli na kostičky.
- Cibuli orestujeme na rozehřátém oleji, přidáme plátky masa, orestujeme, vmícháme papriku, podlijeme a dusíme pod pokličkou, dokud není maso měkké. Občas zamícháme a podle potřeby podlijeme.
- Měkké maso vyndáme na talíř, v omáčce rozmícháme smetanu, v níž jsme rozšlehali mouku. Omáčku dobře provaříme, vložíme do ní zpět maso a podáváme.