Řezy ze svíčkové

Ingredience


Cukr krupice 30 g
Hovězí svíčková 1500 g
Hovězí vývar základní 200 ml
Játra drůbeží 200 g
Máslo čerstvé 150 g
Pepř černý mletý 1 g
Protlak rajčatový 150 g
Slanina vepřová 50 g
Sůl 30 g
Tuk 100 g
Víno červené 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hovězí svíčkovou odblaníme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně je naklepeme, osolíme, opepříme a na tuku rychleji opečeme se dvěma tenkými plátky slaniny.
  2. Řezy i slaninu vyjmeme, do výpeku vložíme očištěná a opláchnutá, na drobné plátky nebo kousky nakrájená drůbeží játra a krátce je osmahneme. Přidáme máslo, rajčatový protlak, vývar a krátce podusíme.
  3. Šťávu s játry mírně přisladíme, přilijeme víno, přisolíme a ještě velmi krátce podusíme.
  4. Opečené řezy svíčkové přelijeme šťávou s játry a ozdobíme plátky opečené slaniny.
  5. Ihned podáváme.