Řezy ze svíčkové
Ingredience
Cukr krupice |
30 g |
Hovězí svíčková |
1500 g |
Hovězí vývar základní |
200 ml |
Játra drůbeží |
200 g |
Máslo čerstvé |
150 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Protlak rajčatový |
150 g |
Slanina vepřová |
50 g |
Sůl |
30 g |
Tuk |
100 g |
Víno červené |
100 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Hovězí svíčkovou odblaníme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně je naklepeme, osolíme, opepříme a na tuku rychleji opečeme se dvěma tenkými plátky slaniny.
- Řezy i slaninu vyjmeme, do výpeku vložíme očištěná a opláchnutá, na drobné plátky nebo kousky nakrájená drůbeží játra a krátce je osmahneme. Přidáme máslo, rajčatový protlak, vývar a krátce podusíme.
- Šťávu s játry mírně přisladíme, přilijeme víno, přisolíme a ještě velmi krátce podusíme.
- Opečené řezy svíčkové přelijeme šťávou s játry a ozdobíme plátky opečené slaniny.
- Ihned podáváme.