Citrónová pěna

Ingredience


Citrony 1 ks
Cukr krupice 130 g
Tvaroh měkký - nízkotučný 175 g
Vejce slepičí 2 ks
Zakysaná smetana 90 ml
Želatina bílá plátky 4 plátek
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Žloutky smícháme s cukrem a šleháme do zbělání směsi.
  2. Přilijeme šťávu z poloviny citrónu a nastrouhanou citrónovou kůru.
  3. Plátky želatiny namočíme do studené vody, poté necháme okapat. Přendáme do misky, zalijeme 30 ml horké vody.
  4. K hotové želatině rychle vmícháme citrónový krém.
  5. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu.
  6. Tvaroh lehce promícháme a vmícháme do citrónového krému, poté vmícháme i sníh.
  7. Takto připravenou pěnu rozdělíme do servírovacích misek, dáme dobře vychladit.
  8. Zbytek cukru smícháme se zakysanou smetanou a krémem ozdobíme citrónovou pěnu.