Citrónová pěna
Ingredience
Citrony |
1 ks |
Cukr krupice |
130 g |
Tvaroh měkký - nízkotučný |
175 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Zakysaná smetana |
90 ml |
Želatina bílá plátky |
4 plátek |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Žloutky smícháme s cukrem a šleháme do zbělání směsi.
- Přilijeme šťávu z poloviny citrónu a nastrouhanou citrónovou kůru.
- Plátky želatiny namočíme do studené vody, poté necháme okapat. Přendáme do misky, zalijeme 30 ml horké vody.
- K hotové želatině rychle vmícháme citrónový krém.
- Bílky vyšleháme do tuhého sněhu.
- Tvaroh lehce promícháme a vmícháme do citrónového krému, poté vmícháme i sníh.
- Takto připravenou pěnu rozdělíme do servírovacích misek, dáme dobře vychladit.
- Zbytek cukru smícháme se zakysanou smetanou a krémem ozdobíme citrónovou pěnu.