Vepřový bůček na pórku

Ingredience


Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Pórek 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
Vepřový bok 400 g
Voda pitná 500 ml
Zázvor mletý 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné a omyté maso nakrájíme na plátky, osolíme a potřeme mletým zázvorem.
  2. V kastrole rozehřejeme olej, přidáme očištěný, na nudličky nakrájený pórek, orestujeme a přidáme plátky masa. Opečeme je po obou stranách, podlijeme trochou vody a dusíme. Vždy před podlitím necháme šťávu vysmahnout a nožem seškrábneme připečenou šťávu z okraje kastrolu.
  3. Když je maso měkké, zaprášíme šťávu hladkou moukou a přidáme citronovou šťávu. Chvíli povaříme.
  4. Podáváme s bramborovými knedlíky nebo s rýží.