Vepřový bůček na pórku
Ingredience
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Pórek |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřový bok |
400 g |
Voda pitná |
500 ml |
Zázvor mletý |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné a omyté maso nakrájíme na plátky, osolíme a potřeme mletým zázvorem.
- V kastrole rozehřejeme olej, přidáme očištěný, na nudličky nakrájený pórek, orestujeme a přidáme plátky masa. Opečeme je po obou stranách, podlijeme trochou vody a dusíme. Vždy před podlitím necháme šťávu vysmahnout a nožem seškrábneme připečenou šťávu z okraje kastrolu.
- Když je maso měkké, zaprášíme šťávu hladkou moukou a přidáme citronovou šťávu. Chvíli povaříme.
- Podáváme s bramborovými knedlíky nebo s rýží.