Jarní dortík
Ingredience
Cukr krupice |
180 g |
Cukr moučkový |
50 g |
Cukr vanilka |
1 ks |
Mandle |
150 g |
Marcipánová hmota surová |
200 g |
Mrkev kořen |
300 g |
Ořechy lískové |
150 g |
Potravinářská barva |
2 balení |
Rum |
2 polévková lžíce |
Skořice mletá |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
5 ks |
-
Doba přípravy: 60 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očistíme mrkev a nastrouháme.
- Žloutky s cukry ušleháme do pěny. Přidáme mrkev, mandle, lískové oříšky, skořici a rum.
- Z bílků ušleháme tuhý sníh a přimícháme do těsta.
- Vlijeme do dortové formy a pečeme. Zpočátku přikryjeme alobalem, poté sundáme a dopékáme.
- Mezitím zpracujeme marcipán s cukrem. Polovinu marcipánu vyválíme a přeneseme na dort.
- Zbylý marcipán obarvíme ze dvou třetin oranžovou a z jedné třetiny zelenou potravinářskou barvou.
- Těsto tvarujeme do podoby mrkviček s natí.
- Poté je poklademe na dort a dozdobíme čerstvým ovocem.