Jarní dortík

Ingredience


Cukr krupice 180 g
Cukr moučkový 50 g
Cukr vanilka 1 ks
Mandle 150 g
Marcipánová hmota surová 200 g
Mrkev kořen 300 g
Ořechy lískové 150 g
Potravinářská barva 2 balení
Rum 2 polévková lžíce
Skořice mletá 1 kávová lžička
Vejce slepičí 5 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očistíme mrkev a nastrouháme.
  2. Žloutky s cukry ušleháme do pěny. Přidáme mrkev, mandle, lískové oříšky, skořici a rum.
  3. Z bílků ušleháme tuhý sníh a přimícháme do těsta.
  4. Vlijeme do dortové formy a pečeme. Zpočátku přikryjeme alobalem, poté sundáme a dopékáme.
  5. Mezitím zpracujeme marcipán s cukrem. Polovinu marcipánu vyválíme a přeneseme na dort.
  6. Zbylý marcipán obarvíme ze dvou třetin oranžovou a z jedné třetiny zelenou potravinářskou barvou.
  7. Těsto tvarujeme do podoby mrkviček s natí.
  8. Poté je poklademe na dort a dozdobíme čerstvým ovocem.