Zapečené lilky s rajčaty
Ingredience
Bazalka |
20 g |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
200 g |
Lilek |
800 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Olej olivový |
20 ml |
Pepř bílý |
4 g |
Rajčata |
300 g |
Sůl |
6 g |
Sýr Eidam cihla 30% |
100 g |
Zakysaná smetana |
150 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Lilky omyjeme, oloupeme a na rozpáleném másle opečeme dozlatova. Rozdělíme do připravených 4 zapékacích sáčků a posolíme.
- V hrnci na rozpáleném oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek, nasekanou bazalku, sůl, pepř a nakonec pokrájená rajčata. Na mírném ohni vaříme asi 10 minut, občas zamícháme. Po uvaření přimícháme zakysanou smetanu a hotovou omáčku vlijeme na plátky lilku do jednotlivých sáčků. Posypeme strouhaným sýrem, pevně zavážeme a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. Ihned podáváme.