Sépiové chilli s nudlemi
Ingredience
Celer bulvový |
2 ks |
Chilli koření mleté |
0.5 kávová lžička |
Cibule červená |
1 ks |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Hrachové lusky |
55 g |
Koriandr čerstvý |
1 hrst |
Mrkev kořen |
1 ks |
Nudle skleněné |
85 g |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Olej sezamový |
1 kávová lžička |
Omáčka sójová |
1 polévková lžíce |
Omáčka ústřicová |
1 polévková lžíce |
Sépie |
680 g |
Sůl |
1 špetka |
Vývar drůbeží |
125 ml |
Zázvor celý |
3 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Připravíme sépie: hlavu odstraníme a vyhodíme, chapadélka okrájíme, z těla vyjmeme průsvitný trn a sloupneme povrchovou vrstvičku kůže. Do masa vetřeme špetku soli a důkladně opláchneme proudem vody. Zpracovaná tělíčka nakrájíme na kroužky nebo plátky.
- V hliněném hrnci rozpálíme olej, přidáme nadrobno pokrájený zázvor, česnek a cibuli, 1 - 2 minuty orestujeme. Vmícháme sépie spolu s nadrobno krájenou mrkví i celerem, přidáme hrachové lusky (konce odřízneme) a vaříme, dokud se sépie nezačnou kroutit. Ochutíme solí, cukrem, přidáme mleté chilli, promícháme, přemístíme do mísy a odložíme stranou.
- Nudle namočíme předem do teplé vody, po změknutí scedíme a vsypeme do hliněného hrnce. Zalijeme vývarem, sójovou i ústřicovou omáčkou, zakryjeme a na mírném ohni vaříme cca 10 minut. Poté přidáme sépie a zeleninu, pod pokličkou vaříme dalších 5 - 10 minut. Na závěr okořeníme.
- Jednotlivé porce pokapeme sezamovým olejem, dozdobíme koriandrovými lístky a podáváme.