Likérové kornoutky
Ingredience
Čokoláda na vaření |
100 g |
Cukr moučkový |
1 polévková lžíce |
Likér krémový - Baileys |
1 polévková lžíce |
Máta |
10 ks |
Smetana 33% (šlehačka) |
100 ml |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 130 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Připravíme si pečící papír, z něhož si vystřihneme 10 kruhů o poloměru 9-10 cm a stočíme do tvaru kornoutů. Čokoládu si rozehřejeme ve vodní lázni a pak s ní natřeme vnitřek kornoutu dvěma vrstvami a necháme ztuhnout asi 1,5 hodiny.
- Smetanu vyšleháme společně s cukrem a likérem do pevné hmoty a naplníme čokoládové kornouty zbavené papíru. Znovu necháme ztuhnout.