Smažené hovězí maso s brokolicí

Ingredience


Brokolice 350 g
Česnek 1 stroužek
Cibulka jarní 4 ks
Cukr třtinový 2 kávová lžička
Hovězí svíčková 350 g
Maizena - kukuřičný škrob 1 polévková lžíce
Mrkev kořen 1 ks
Olej sezamový 1 kávová lžička
Omáčka sójová 2 polévková lžíce
Sherry brandy 2 polévková lžíce
Vývar z hovězích kostí 200 ml
Zázvor celý 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z masa odstraníme tuk a nakrájíme na tenké nudličky. Důkladně obalíme v kukuřičném škrobu. Na pánvi rozpálíme sezamový olej, přidáme maso a za stálého míchání cca 3 minuty orestujeme. Vyjmeme a odložíme stranou.
  2. Do pánve vsypeme nadrobno nakrájenou brokolici a cibulku, přidáme rozmačkaný česnek, na plátky nakrájenou mrkev a zázvor, zalijeme vývarem a zakryté pokličkou krátce povaříme. Poté sejmeme poklici a za stálého míchání vaříme, dokud se vývar neodpaří.
  3. Sójovou omáčku smícháme se sherry a cukrem, přidáme k masu a vaříme další 2-3 minuty.
  4. Hotový pokrm servírujeme na předehřátých talířích s nudlemi nebo rýží. Můžeme dozdobit natí jarní cibulky.