Smažené hovězí maso s brokolicí
Ingredience
Brokolice |
350 g |
Česnek |
1 stroužek |
Cibulka jarní |
4 ks |
Cukr třtinový |
2 kávová lžička |
Hovězí svíčková |
350 g |
Maizena - kukuřičný škrob |
1 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
1 ks |
Olej sezamový |
1 kávová lžička |
Omáčka sójová |
2 polévková lžíce |
Sherry brandy |
2 polévková lžíce |
Vývar z hovězích kostí |
200 ml |
Zázvor celý |
1 ks |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z masa odstraníme tuk a nakrájíme na tenké nudličky. Důkladně obalíme v kukuřičném škrobu. Na pánvi rozpálíme sezamový olej, přidáme maso a za stálého míchání cca 3 minuty orestujeme. Vyjmeme a odložíme stranou.
- Do pánve vsypeme nadrobno nakrájenou brokolici a cibulku, přidáme rozmačkaný česnek, na plátky nakrájenou mrkev a zázvor, zalijeme vývarem a zakryté pokličkou krátce povaříme. Poté sejmeme poklici a za stálého míchání vaříme, dokud se vývar neodpaří.
- Sójovou omáčku smícháme se sherry a cukrem, přidáme k masu a vaříme další 2-3 minuty.
- Hotový pokrm servírujeme na předehřátých talířích s nudlemi nebo rýží. Můžeme dozdobit natí jarní cibulky.