Čokoládová past
Ingredience
Čokoláda na vaření |
60 g |
Cukr krupice |
120 g |
Cukr moučkový |
2 polévková lžíce |
Kakao - prášek |
2 polévková lžíce |
Mandle mleté |
120 g |
Máslo čerstvé |
140 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
180 g |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 130 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 20 porcí
- Utřeme společně máslo, cukr a žloutek. Poté přidáme mandle a mouku. Těsto hněteme do tuhé hmoty, ze které vytvoříme kouli, kterou necháme chladit 2 hodiny v lednici. Z těsta vytvoříme kuličky o velikosti polévkové lžíce a pečeme na pečícím papíře 20 minut na 160 stupňů.
- Rozehřejeme čokoládu ve vodní lázni a slepujeme vychladlé sušenky, které na závěr poprášíme kakaem a cukrem moučkou.