Čokoládová past

Ingredience


Čokoláda na vaření 60 g
Cukr krupice 120 g
Cukr moučkový 2 polévková lžíce
Kakao - prášek 2 polévková lžíce
Mandle mleté 120 g
Máslo čerstvé 140 g
Mouka pšeničná hladká T 650 180 g
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Utřeme společně máslo, cukr a žloutek. Poté přidáme mandle a mouku. Těsto hněteme do tuhé hmoty, ze které vytvoříme kouli, kterou necháme chladit 2 hodiny v lednici. Z těsta vytvoříme kuličky o velikosti polévkové lžíce a pečeme na pečícím papíře 20 minut na 160 stupňů.
  2. Rozehřejeme čokoládu ve vodní lázni a slepujeme vychladlé sušenky, které na závěr poprášíme kakaem a cukrem moučkou.