Thajská kari polévka

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibulka jarní 1 ks
Hrášek mražený 60 g
Kari pasta červená 3 kávová lžička
Kuřecí stehna 4 ks
Máslo arašídové 45 ml
Mléko kokosové 180 ml
Nudle vaječné 100 g
Olej kukuřičný 15 ml
Omáčka sójová 30 ml
Paprika červená 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Vývar drůbeží 850 ml
Zázvor celý 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nudle uvaříme podle návodu na obalu. Předehřejeme wok, přidáme olej a kuřecí maso, které opečeme do změknutí, přidáme nasekanou cibuli, zázvor a česnek a ještě krátce orestujeme. Poté přidáme vývar, kokosové mléko, arašídové máslo, sójovou omáčku a kari pastu, osolíme, opepříme a vaříme 10 minut, přidáme papriku a hrášek a ještě krátce povaříme. Na závěr přidáme nudle.