Thajská kari polévka
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibulka jarní |
1 ks |
Hrášek mražený |
60 g |
Kari pasta červená |
3 kávová lžička |
Kuřecí stehna |
4 ks |
Máslo arašídové |
45 ml |
Mléko kokosové |
180 ml |
Nudle vaječné |
100 g |
Olej kukuřičný |
15 ml |
Omáčka sójová |
30 ml |
Paprika červená |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Vývar drůbeží |
850 ml |
Zázvor celý |
1 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nudle uvaříme podle návodu na obalu. Předehřejeme wok, přidáme olej a kuřecí maso, které opečeme do změknutí, přidáme nasekanou cibuli, zázvor a česnek a ještě krátce orestujeme. Poté přidáme vývar, kokosové mléko, arašídové máslo, sójovou omáčku a kari pastu, osolíme, opepříme a vaříme 10 minut, přidáme papriku a hrášek a ještě krátce povaříme. Na závěr přidáme nudle.