Bábovka s exotickým ovocem
Ingredience
Cukr krupice |
30 g |
Cukr moučkový |
60 g |
Droždí |
15 g |
Kompot ananasový |
200 g |
Kumkvát |
500 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mléko polotučné |
75 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 g |
Mouka pšeničná hrubá |
30 g |
Rum bílý |
100 ml |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
Zakysaná smetana |
150 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Mouku, sůl, polovinu moučkového cukru, vejce, droždí a vlažné mléko smícháme v jemné těsto.
- Přikryté utěrkou necháme 60 minut kynout na teplém místě.
- Vykynuté těsto lehce promícháme a nalijeme do formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou. Opět necháme kynout, tentokrát 30 minut.
- Poté pečeme při 200°C cca 25 minut.
- Rum smícháme s cukrem a troškou vody, necháme svařit a zcela vystydnout.
- Upečenou bábovku polijeme sirupem a necháme dobře vsáknout, nakonec ozdobíme ušlehanou oslazenou smetanou a kousky ovoce.