Bábovka s exotickým ovocem

Ingredience


Cukr krupice 30 g
Cukr moučkový 60 g
Droždí 15 g
Kompot ananasový 200 g
Kumkvát 500 g
Máslo čerstvé 30 g
Mléko polotučné 75 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 150 g
Mouka pšeničná hrubá 30 g
Rum bílý 100 ml
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 2 ks
Zakysaná smetana 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mouku, sůl, polovinu moučkového cukru, vejce, droždí a vlažné mléko smícháme v jemné těsto.
  2. Přikryté utěrkou necháme 60 minut kynout na teplém místě.
  3. Vykynuté těsto lehce promícháme a nalijeme do formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou. Opět necháme kynout, tentokrát 30 minut.
  4. Poté pečeme při 200°C cca 25 minut.
  5. Rum smícháme s cukrem a troškou vody, necháme svařit a zcela vystydnout.
  6. Upečenou bábovku polijeme sirupem a necháme dobře vsáknout, nakonec ozdobíme ušlehanou oslazenou smetanou a kousky ovoce.