Cikánská ruka s jahodami

Ingredience


Cukr krupice 50 g
Cukr moučkový 100 g
Jahody zahradní 500 g
Máslo čerstvé 50 g
Mouka pšeničná hladká T 650 75 g
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Žloutky vyšleháme s moučkovým cukrem v bílou pěnu, přisypeme mouku.
  2. Bílky s jednou lžičkou moučkového cukru vyšleháme v tuhý sníh. Máslo rozehřejeme a se sněhem přilijeme k těstu, opatrně zamícháme.
  3. Plech vyložíme papírem na pečení pomazaným máslem. Těsto na něj vylijeme.
  4. Pečeme při 240 °C 7 minut.
  5. Upečené těsto překlopíme na vlhkou utěrku, papír navlhčíme a opatrně sejmeme.
  6. Jahody rozmixujeme s 50 g cukru, vzniklým pyré naplníme korpus z těsta a svineme do rolády.
  7. Hotovou roládu necháme vychladit, podáváme posypané moučkovým cukrem.