Cikánská ruka s jahodami
Ingredience
Cukr krupice |
50 g |
Cukr moučkový |
100 g |
Jahody zahradní |
500 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
75 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 7 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Žloutky vyšleháme s moučkovým cukrem v bílou pěnu, přisypeme mouku.
- Bílky s jednou lžičkou moučkového cukru vyšleháme v tuhý sníh. Máslo rozehřejeme a se sněhem přilijeme k těstu, opatrně zamícháme.
- Plech vyložíme papírem na pečení pomazaným máslem. Těsto na něj vylijeme.
- Pečeme při 240 °C 7 minut.
- Upečené těsto překlopíme na vlhkou utěrku, papír navlhčíme a opatrně sejmeme.
- Jahody rozmixujeme s 50 g cukru, vzniklým pyré naplníme korpus z těsta a svineme do rolády.
- Hotovou roládu necháme vychladit, podáváme posypané moučkovým cukrem.