Dánská koruna
Ingredience
Cukr moučkový |
80 g |
Hrozinky |
100 g |
Listové těsto |
350 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mouka mandlová |
50 g |
-
Doba přípravy: 110 min
-
Doba vaření: 32 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Máslo rozmícháme s moučkovým cukrem a mandlovým práškem.
- Těsto vyválíme na 3 mm silný plát. Potřeme krémem a posypeme hrozinkami.
- Srolujeme do válce, jehož konce navlhčíme, slepíme a vytvarujeme tak do kruhu.
- Přemístíme na vymazaný plech. Těsto po 2,5 cm nastřihneme do 1 cm hloubky těsta. Vznikne tak roztřepený kruh.
- Každý druhý kousek otočíme do středu kruhu, dáváme pozor, abychom těsto neroztrhli či nedeformovali.
- Přiklopené mísou necháme 90 minut kynout.
- Poté upečeme při 265 °C na 2 minuty, poté teplotu snížíme na 195 °C a pečeme dalších 30 minut.
- Podáváme vychladlé, posypané moučkovým cukrem.