Dánská koruna

Ingredience


Cukr moučkový 80 g
Hrozinky 100 g
Listové těsto 350 g
Máslo čerstvé 100 g
Mouka mandlová 50 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Máslo rozmícháme s moučkovým cukrem a mandlovým práškem.
  2. Těsto vyválíme na 3 mm silný plát. Potřeme krémem a posypeme hrozinkami.
  3. Srolujeme do válce, jehož konce navlhčíme, slepíme a vytvarujeme tak do kruhu.
  4. Přemístíme na vymazaný plech. Těsto po 2,5 cm nastřihneme do 1 cm hloubky těsta. Vznikne tak roztřepený kruh.
  5. Každý druhý kousek otočíme do středu kruhu, dáváme pozor, abychom těsto neroztrhli či nedeformovali.
  6. Přiklopené mísou necháme 90 minut kynout.
  7. Poté upečeme při 265 °C na 2 minuty, poté teplotu snížíme na 195 °C a pečeme dalších 30 minut.
  8. Podáváme vychladlé, posypané moučkovým cukrem.