Picanchagne

Ingredience


Citrony 1 ks
Cukr krupice 100 g
Hrušky 1000 g
Listové těsto 500 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Vejce slepičí 1 ks
Zakysaná smetana 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Těsto rozdělíme na dva díly. Jeden z nich vyválíme na plát, kterým vyložíme, máslem vymazanou, koláčovou formu.
  2. Hrušky oloupeme, zbavíme jadřinců a pokrájíme na plátky. Pokapeme citrónem a smícháme se smetanou a cukrem. Opepříme.
  3. Směs nalijeme na těsto.
  4. Druhý díl těsta vyválíme na plát a překryjeme jím formu. Okraje potřeme bílkem a slepíme se spodní částí těsta.
  5. Koláč potřeme rozšlehaným žloutkem.
  6. Koláč pečeme při 200 °C 50 minut. Pokud se vršek rychle zbarvuje, překryjeme listem papíru na pečení.
  7. Podáváme vychlazené.