Picanchagne
Ingredience
Citrony |
1 ks |
Cukr krupice |
100 g |
Hrušky |
1000 g |
Listové těsto |
500 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
Zakysaná smetana |
150 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Těsto rozdělíme na dva díly. Jeden z nich vyválíme na plát, kterým vyložíme, máslem vymazanou, koláčovou formu.
- Hrušky oloupeme, zbavíme jadřinců a pokrájíme na plátky. Pokapeme citrónem a smícháme se smetanou a cukrem. Opepříme.
- Směs nalijeme na těsto.
- Druhý díl těsta vyválíme na plát a překryjeme jím formu. Okraje potřeme bílkem a slepíme se spodní částí těsta.
- Koláč potřeme rozšlehaným žloutkem.
- Koláč pečeme při 200 °C 50 minut. Pokud se vršek rychle zbarvuje, překryjeme listem papíru na pečení.
- Podáváme vychlazené.