Nastavovaná sekaná

Nastavovaná sekaná - obrázek

Ingredience


Brambory vařené 150 g
Cibule 1 ks
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Jablka 2 ks
Koriandr mletý 1 špetka
Maso mleté - mix 400 g
Oregano sušené 1 špetka
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Slanina vepřová 50 g
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme. Přisypeme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, zpěníme ji a přidáme oloupaná, na kostičky nakrájená jablka zakapaná citronovou šťávou. Vše krátce opečeme a necháme vychladnout.
  2. Mleté maso smícháme s uvařenými, nahrubo nastrouhanými bramborami. Vmícháme vychladlou směs, sůl, koriandr, oregano a nasekanou petrželku. Vše dobře promícháme.
  3. Ze směsi vytvarujeme šišku, vložíme do pekáče a za občasného podlévání vodou pečeme v troubě při 180 stupních Celsia.
  4. Podáváme s vařenými bramborami nebo s bramborovou kaší.