Kořeněné králičí maso
Ingredience
Bobkový list |
3 ks |
Česnek |
4 stroužek |
Feferony |
1 ks |
Hořčice plnotučná |
1 polévková lžíce |
Houby sušené |
1 hrst |
Kmín celý |
0.5 kávová lžička |
Králičí maso |
600 g |
Majoránka |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Nové koření celé |
0.5 kávová lžička |
Okurky nakládané |
1 ks |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Slanina vepřová |
50 g |
Tymián sušený |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné a omyté králičí maso naporcujeme a osolíme.
- Do pekáče vložíme máslo, na kostičky nakrájenou slaninu, na plátky nakrájený česnek, hořčici, bobkový list, nové koření, nakrájenou feferonku, majoránku, papriku, kmín, nadrobno nakrájenou okurku, špetku tymiánu a předem namočené houby. Na plotýnce na mírném ohni vše zvolna promícháme.
- Přidáme porce králíka, pekáč vložíme do vyhřáté trouby a za občasného podlévání vodou a šťávou dusíme maso doměkka.
- Hotový pokrm zaprášíme hladkou moukou a ještě chvíli podusíme.
- Podáváme s vařenými bramborami nebo s rýží.