Kořeněné králičí maso

Ingredience


Bobkový list 3 ks
Česnek 4 stroužek
Feferony 1 ks
Hořčice plnotučná 1 polévková lžíce
Houby sušené 1 hrst
Kmín celý 0.5 kávová lžička
Králičí maso 600 g
Majoránka 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 50 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Nové koření celé 0.5 kávová lžička
Okurky nakládané 1 ks
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Slanina vepřová 50 g
Tymián sušený 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné a omyté králičí maso naporcujeme a osolíme.
  2. Do pekáče vložíme máslo, na kostičky nakrájenou slaninu, na plátky nakrájený česnek, hořčici, bobkový list, nové koření, nakrájenou feferonku, majoránku, papriku, kmín, nadrobno nakrájenou okurku, špetku tymiánu a předem namočené houby. Na plotýnce na mírném ohni vše zvolna promícháme.
  3. Přidáme porce králíka, pekáč vložíme do vyhřáté trouby a za občasného podlévání vodou a šťávou dusíme maso doměkka.
  4. Hotový pokrm zaprášíme hladkou moukou a ještě chvíli podusíme.
  5. Podáváme s vařenými bramborami nebo s rýží.