Vepřová játra s lečem
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Játra vepřová |
300 g |
Lečo sterilované |
5 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Párky jemné |
100 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Slanina vepřová |
50 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
400 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Slaninu nakrájíme na plátky a rozškvaříme. Přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, osmahneme a vložíme očištěná, na kousky nakrájená játra a na kostičky nakrájené párky. Krátce orestujeme.
- Potom přidáme lečo, podlijeme trochou horké vody a za stálého míchání vaříme doměkka.
- Nakonec pokrm osolíme, opepříme a vmícháme mletou papriku a nasekaná, natvrdo uvařená vejce. Jen prohřejeme a ihned podáváme.
- Vhodnou přílohou je čerstvý chléb.