Vepřová játra s lečem

Ingredience


Cibule 2 ks
Játra vepřová 300 g
Lečo sterilované 5 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Párky jemné 100 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Slanina vepřová 50 g
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 400 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Slaninu nakrájíme na plátky a rozškvaříme. Přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, osmahneme a vložíme očištěná, na kousky nakrájená játra a na kostičky nakrájené párky. Krátce orestujeme.
  2. Potom přidáme lečo, podlijeme trochou horké vody a za stálého míchání vaříme doměkka.
  3. Nakonec pokrm osolíme, opepříme a vmícháme mletou papriku a nasekaná, natvrdo uvařená vejce. Jen prohřejeme a ihned podáváme.
  4. Vhodnou přílohou je čerstvý chléb.