Hedvábné řízky
Ingredience
Kari koření |
1 špetka |
Kuřecí prsa |
600 g |
Mléko polotučné |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
200 ml |
Strouhanka |
4 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
1 polévková lžíce |
Tvaroh jemný |
1 polévková lžíce |
Vaječný bílek slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytá kuřecí prsa nakrájíme na tenčí řízky a naklepeme. Obalíme je v hladké mouce a ve strouhance smíchané s nastrouhaným sýrem. Na pánvi v rozpáleném oleji osmažíme dozlatova.
- Z bílků, měkkého tvarohu, mléka, kari koření a soli ušleháme těstíčko. Osmažené řízky v něm namočíme a znovu dozlatova osmahneme.
- Vhodnou přílohou je bramborová kaše.