Telecí pečeně na cibuli

Ingredience


Brambory 500 g
Cibule 250 g
Kmín drcený 2 špetka
Máslo čerstvé 80 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Sůl 20 g
Telecí pečeně 800 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Telecí maso nařízneme až ke kosti, osolíme a opepříme. V pekáčku rozpustíme dvě lžíce másla a vložíme maso. Okolo masa poklademe kolečka nakrájené cibule, trochu okmínujeme, máslem potřeme maso a dáme péct. Pečeme hodinu a půl. V průběhu pečení často podléváme vodou a potíráme maso vypečenou šťávou. Čtvrt hodiny před koncem pečení vložíme do šťávy kolem masa plátky očištěných brambor a dopečeme.
  2. Maso naporcujeme, s bramborami rozdělíme na talíře a posypeme kroužky čerstvé cibule.