Telecí pečeně na cibuli
Ingredience
Brambory |
500 g |
Cibule |
250 g |
Kmín drcený |
2 špetka |
Máslo čerstvé |
80 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Sůl |
20 g |
Telecí pečeně |
800 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Telecí maso nařízneme až ke kosti, osolíme a opepříme. V pekáčku rozpustíme dvě lžíce másla a vložíme maso. Okolo masa poklademe kolečka nakrájené cibule, trochu okmínujeme, máslem potřeme maso a dáme péct. Pečeme hodinu a půl. V průběhu pečení často podléváme vodou a potíráme maso vypečenou šťávou. Čtvrt hodiny před koncem pečení vložíme do šťávy kolem masa plátky očištěných brambor a dopečeme.
- Maso naporcujeme, s bramborami rozdělíme na talíře a posypeme kroužky čerstvé cibule.