Telecí pečeně s artyčoky

Ingredience


Artyčoky 500 g
Máslo čerstvé 80 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Petržel kudrnka 15 g
Šalotka 100 g
Sůl 15 g
Telecí pečeně 800 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Telecí maso u kosti nařízneme, posypeme solí, pepřem a potřeme rozpuštěným máslem. Pekáček vymažeme máslem, na dno poklademe kolečka pokrájené šalotky, lehce orestujeme a vložíme do pekáčku maso. Pečeme ve vyhřáté troubě přibližně hodinu a půl. V průběhu pečení maso podle potřeby podléváme vodou a často potíráme vypečeným tukem. Půl hodiny před koncem pečení maso vyjmeme, na dno pekáčku položíme plátky očištěných spodních částí artyčoků, maso na ně položíme a dopečeme.
  2. Maso naporcujeme, rozdělíme na talíře a obložíme plátky artyčoků. Celý pokrm posypeme posekanou petrželkou.