Telecí pečeně s artyčoky
Ingredience
Artyčoky |
500 g |
Máslo čerstvé |
80 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Petržel kudrnka |
15 g |
Šalotka |
100 g |
Sůl |
15 g |
Telecí pečeně |
800 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Telecí maso u kosti nařízneme, posypeme solí, pepřem a potřeme rozpuštěným máslem. Pekáček vymažeme máslem, na dno poklademe kolečka pokrájené šalotky, lehce orestujeme a vložíme do pekáčku maso. Pečeme ve vyhřáté troubě přibližně hodinu a půl. V průběhu pečení maso podle potřeby podléváme vodou a často potíráme vypečeným tukem. Půl hodiny před koncem pečení maso vyjmeme, na dno pekáčku položíme plátky očištěných spodních částí artyčoků, maso na ně položíme a dopečeme.
- Maso naporcujeme, rozdělíme na talíře a obložíme plátky artyčoků. Celý pokrm posypeme posekanou petrželkou.