Telecí pečeně s chlebem
Ingredience
Bramborová kaše |
500 g |
Chléb pšeničný (bílý) |
150 g |
Cibule |
150 g |
Máslo čerstvé |
80 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Sůl |
15 g |
Telecí pečeně |
800 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Telecí pečeni nařízneme od kosti, osolíme, opepříme a pomažeme máslem. Cibuli nakrájíme nadrobno a vsypeme ji do máslem vymazaného pekáčku, přidáme maso, podlijeme troškou vody a dáme péct. V průběhu pečení maso podle potřeby podléváme vodou a potíráme vypečenou šťávou. Pečeme 90 minut. Chléb bez kůrky natrháme na malé kousíčky a půl hodiny před koncem pečení nasypeme na maso. Nyní již nepodléváme, aby se kousky chleba opekly dozlatova.
- Upečené maso naporcujeme a upravíme na talíře. Vhodnou přílohou je bramborová kaše.