Telecí pečeně s chlebem

Ingredience


Bramborová kaše 500 g
Chléb pšeničný (bílý) 150 g
Cibule 150 g
Máslo čerstvé 80 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Sůl 15 g
Telecí pečeně 800 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Telecí pečeni nařízneme od kosti, osolíme, opepříme a pomažeme máslem. Cibuli nakrájíme nadrobno a vsypeme ji do máslem vymazaného pekáčku, přidáme maso, podlijeme troškou vody a dáme péct. V průběhu pečení maso podle potřeby podléváme vodou a potíráme vypečenou šťávou. Pečeme 90 minut. Chléb bez kůrky natrháme na malé kousíčky a půl hodiny před koncem pečení nasypeme na maso. Nyní již nepodléváme, aby se kousky chleba opekly dozlatova.
  2. Upečené maso naporcujeme a upravíme na talíře. Vhodnou přílohou je bramborová kaše.