Schaffhausenský cibulový koláč

Ingredience


Anglická slanina 100 g
Cibule 4 ks
Máslo čerstvé 100 g
Mouka pšeničná hladká T 650 200 g
Ocet vinný 1 kávová lžička
Smetana 12% (konzumní) 0.3 l
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme těsto z hladké mouky, másla, lžíce vody, lžičky octa a špetky soli - vypracujeme dohladka a necháme přikryté asi 20 minut odpočinout v lednici. Poté těsto vyválíme na 1 cm vysoký plát, vložíme do vymazané a vysypané koláčové formy (nebo můžeme položit do formy na pečicí papír, což nám ušetří práci s vymazáváním a vysypáváním formy).
  2. Cibuli nakrájíme na kolečka a na oleji osmažíme s na kostičky nakrájenou slaninou. Po sejmutí z plotny zapracujeme mouku a smetanu, vejce a špetku soli a zpracujeme na kaši.
  3. Tuto kaši navrstvíme na připravené těsto a nahoru rozkrájíme kousky másla. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut.
  4. Podáváme teplé.