Schaffhausenský cibulový koláč
Ingredience
Anglická slanina |
100 g |
Cibule |
4 ks |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 g |
Ocet vinný |
1 kávová lžička |
Smetana 12% (konzumní) |
0.3 l |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Připravíme těsto z hladké mouky, másla, lžíce vody, lžičky octa a špetky soli - vypracujeme dohladka a necháme přikryté asi 20 minut odpočinout v lednici. Poté těsto vyválíme na 1 cm vysoký plát, vložíme do vymazané a vysypané koláčové formy (nebo můžeme položit do formy na pečicí papír, což nám ušetří práci s vymazáváním a vysypáváním formy).
- Cibuli nakrájíme na kolečka a na oleji osmažíme s na kostičky nakrájenou slaninou. Po sejmutí z plotny zapracujeme mouku a smetanu, vejce a špetku soli a zpracujeme na kaši.
- Tuto kaši navrstvíme na připravené těsto a nahoru rozkrájíme kousky másla. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut.
- Podáváme teplé.