Smažené hovězí maso s hrachovými lusky

Ingredience


Česnek 1 polévková lžíce
Cukr třtinový 1 polévková lžíce
Hovězí svíčková 450 g
Hrachové lusky 230 g
Maizena - kukuřičný škrob 0.5 kávová lžička
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Omáčka sójová 3 polévková lžíce
Víno rýžové čínské 2 polévková lžíce
Zázvor celý 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso rovnoměrně rozkrájíme na velmi tenké nudličky. Smícháme sójovou omáčku s rýžovým vínem, cukrem a kukuřičným škrobem a odložíme stranou.
  2. V pánvi rozpálíme olej, přidáme nadrobno nakrájený zázvor a česnek, krátce orestujeme. Vložíme maso a za stálého míchání restujeme další 2 minuty. Vsypeme hrachové lusky a po cca 3 minutách vlijeme připravenou omáčku. Za stálého míchání přivedeme k varu a poté na mírném ohni povaříme, dokud omáčka nezhoustne.
  3. Ihned podáváme.