Smažené hovězí maso s hrachovými lusky
Ingredience
Česnek |
1 polévková lžíce |
Cukr třtinový |
1 polévková lžíce |
Hovězí svíčková |
450 g |
Hrachové lusky |
230 g |
Maizena - kukuřičný škrob |
0.5 kávová lžička |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
3 polévková lžíce |
Víno rýžové čínské |
2 polévková lžíce |
Zázvor celý |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso rovnoměrně rozkrájíme na velmi tenké nudličky. Smícháme sójovou omáčku s rýžovým vínem, cukrem a kukuřičným škrobem a odložíme stranou.
- V pánvi rozpálíme olej, přidáme nadrobno nakrájený zázvor a česnek, krátce orestujeme. Vložíme maso a za stálého míchání restujeme další 2 minuty. Vsypeme hrachové lusky a po cca 3 minutách vlijeme připravenou omáčku. Za stálého míchání přivedeme k varu a poté na mírném ohni povaříme, dokud omáčka nezhoustne.
- Ihned podáváme.