Graubündenský koláč
Ingredience
Cukr krupice |
60 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
5 ks |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mléko polotučné |
0.4 l |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
300 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Šunka schwarzwaldská |
200 g |
Sýr Ementál (Primátor) |
300 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Žampiony - sterilované |
200 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Slané křehké těsto (viz Křehké těsto - obecně) tence rozválíme, vložíme do koláčové formy a propícháme vidličkou.
- Sýr nakrájíme na kostičky a smícháme s nakrájenou šunkou a dušenými nebo sterilovanými žampiony. Směs navrstvíme na těsto.
- Celá vejce rozkvedláme, přilijeme mléko a vmícháme špetku pepře. Tuto směs vylijeme na koláč a pečeme ve středně teplé troubě asi 45 minut.