Graubündenský koláč

Ingredience


Cukr krupice 60 g
Kypřicí prášek do pečiva 5 ks
Máslo čerstvé 100 g
Mléko polotučné 0.4 l
Mouka pšeničná hladká T 650 300 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Šunka schwarzwaldská 200 g
Sýr Ementál (Primátor) 300 g
Vejce slepičí 2 ks
Žampiony - sterilované 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Slané křehké těsto (viz Křehké těsto - obecně) tence rozválíme, vložíme do koláčové formy a propícháme vidličkou.
  2. Sýr nakrájíme na kostičky a smícháme s nakrájenou šunkou a dušenými nebo sterilovanými žampiony. Směs navrstvíme na těsto.
  3. Celá vejce rozkvedláme, přilijeme mléko a vmícháme špetku pepře. Tuto směs vylijeme na koláč a pečeme ve středně teplé troubě asi 45 minut.