Taštičky s datlemi a vlašskými ořechy

Ingredience


Cukr moučkový 1 polévková lžíce
Cukr třtinový 2 polévková lžíce
Datle 1 hrnek
Máta 1 hrst
Olej rostlinný 200 ml
Ořechy vlašské 55 g
Skořice mletá 1 špetka
Těsto Wonton 30 plátek
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Datle bez pecek a vlašské ořechy nakrájíme na větší kousky a nasypeme do misky spolu s cukrem a skořicí. Důkladně promícháme.
  2. Wontonovou placku položíme na pracovní plochu, doprostřed vyklopíme polévkovou lžíci nádivky, okraje navlhčíme rozšlehaným vejcem a překryjeme další plackou. Lehkým tlakem zajistíme okraje. Postup opakujeme s ostatními plackami.
  3. V pánvi rozpálíme olej na teplotu 175 °C. Taštičky smažíme dozlatova po dvou nebo třech kusech. Hotové vyjmeme a necháme okapat na papírové utěrce.
  4. Pocukrujeme, dozdobíme mátou a podáváme.