Taštičky s datlemi a vlašskými ořechy
Ingredience
Cukr moučkový |
1 polévková lžíce |
Cukr třtinový |
2 polévková lžíce |
Datle |
1 hrnek |
Máta |
1 hrst |
Olej rostlinný |
200 ml |
Ořechy vlašské |
55 g |
Skořice mletá |
1 špetka |
Těsto Wonton |
30 plátek |
Vejce slepičí |
1 ks |




-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 15 porcí
- Datle bez pecek a vlašské ořechy nakrájíme na větší kousky a nasypeme do misky spolu s cukrem a skořicí. Důkladně promícháme.
- Wontonovou placku položíme na pracovní plochu, doprostřed vyklopíme polévkovou lžíci nádivky, okraje navlhčíme rozšlehaným vejcem a překryjeme další plackou. Lehkým tlakem zajistíme okraje. Postup opakujeme s ostatními plackami.
- V pánvi rozpálíme olej na teplotu 175 °C. Taštičky smažíme dozlatova po dvou nebo třech kusech. Hotové vyjmeme a necháme okapat na papírové utěrce.
- Pocukrujeme, dozdobíme mátou a podáváme.