Mandlová pochoutka s ovocem

Ingredience


Agar 7 g
Cukr moučkový 4 polévková lžíce
Kompot broskvový 500 ml
Mléko plnotučné 500 ml
Tresť mandlová 1 kávová lžička
Voda pitná 1200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Agar mícháme v hrnci na mírném ohni s polovinou uvedeného množství vody do rozpuštění. V dalším hrnci rozpustíme a zahřejeme cukr ve zbytku vody. Přilijeme mléko a mandlový extrakt, důkladně promícháme. Dbáme na to, aby se tekutina nezačala vařit.
  2. Obsah obou hrnců smícháme v salátové míse a necháme vychladnout. Poté vložíme na 2-3 h do lednice.
  3. Ztuhlý pudink před podáváním nakrájíme na menší kostky, vložíme do misek a zalijeme kompotovaným ovocem, včetně sirupu.