Pečené zaječí maso s jogurtovou omáčkou
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Cibule |
50 g |
Hořčice |
1 kávová lžička |
Jogurt bílý |
200 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g |
Ocet vinný |
50 ml |
Olej rostlinný |
20 g |
Pepř černý celý |
6 ks |
Sacharin |
0.5 kávová lžička |
Slanina vepřová |
60 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Zaječí maso |
800 g |
Zeleninová směs pod svíčkovou - mražená |
140 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 80 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ve větším rendlíku svaříme ve vodě s octem kořenovou zeleninu, sacharin, sůl, pepř, bobkový list a 20 g cibule. Do vychladlého mořidla vložíme na 4 dny zaječí maso. Rendlík uložíme do chladu, maso každý den obrátíme.
- Po 4 dnech maso vyjmeme, prošpikujeme slaninou, vložíme do pekáče s olejem, přidáme zeleninu z mořidla, 30 gramů cibule a podlité mořidlem dáme do trouby předehřáté na 190 °C péct. Maso občas polijeme výpekem, podle potřeby přidáme vodu, maso občas obrátíme. Když je maso měkké, vyjmeme je z pekáče, do výpeku vmícháme jogurt, v němž jsme rozmíchali mouku. Dochutíme hořčicí, solí, cukrem, octem a dobře provaříme. Poté omáčku propasírujeme, vložíme do ní maso a prohřejeme. Podáváme s knedlíkem nebo těstovinami.