Pečené zaječí maso s jogurtovou omáčkou

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Cibule 50 g
Hořčice 1 kávová lžička
Jogurt bílý 200 g
Mouka pšeničná hladká T 650 30 g
Ocet vinný 50 ml
Olej rostlinný 20 g
Pepř černý celý 6 ks
Sacharin 0.5 kávová lžička
Slanina vepřová 60 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Zaječí maso 800 g
Zeleninová směs pod svíčkovou - mražená 140 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve větším rendlíku svaříme ve vodě s octem kořenovou zeleninu, sacharin, sůl, pepř, bobkový list a 20 g cibule. Do vychladlého mořidla vložíme na 4 dny zaječí maso. Rendlík uložíme do chladu, maso každý den obrátíme.
  2. Po 4 dnech maso vyjmeme, prošpikujeme slaninou, vložíme do pekáče s olejem, přidáme zeleninu z mořidla, 30 gramů cibule a podlité mořidlem dáme do trouby předehřáté na 190 °C péct. Maso občas polijeme výpekem, podle potřeby přidáme vodu, maso občas obrátíme. Když je maso měkké, vyjmeme je z pekáče, do výpeku vmícháme jogurt, v němž jsme rozmíchali mouku. Dochutíme hořčicí, solí, cukrem, octem a dobře provaříme. Poté omáčku propasírujeme, vložíme do ní maso a prohřejeme. Podáváme s knedlíkem nebo těstovinami.