Dušené kuře s česnekem
Ingredience
Česnek |
100 g |
Kuře |
1 kg |
Muškátový oříšek |
0.5 kávová lžička |
Olej rostlinný |
30 g |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuře pečlivě očistíme, rozdělíme na porce, osolíme, opepříme a posypeme kořením.
- V hlubokém rendlíku rozehřejeme olej, na něj vložíme porce kuřete a orestujeme ze všech stran. Poté přidáme neoloupané stroužky mladého česneku, kuře podlijeme a pod poklicí dusíme. Když je maso téměř měkké, vložíme bez poklice do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme, dokud maso nezezlátne.
- Před podáváním zasypeme posekanou petrželovou natí. Jako přílohu volíme vařené brambory či chléb.