Dušené kuře s česnekem

Ingredience


Česnek 100 g
Kuře 1 kg
Muškátový oříšek 0.5 kávová lžička
Olej rostlinný 30 g
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuře pečlivě očistíme, rozdělíme na porce, osolíme, opepříme a posypeme kořením.
  2. V hlubokém rendlíku rozehřejeme olej, na něj vložíme porce kuřete a orestujeme ze všech stran. Poté přidáme neoloupané stroužky mladého česneku, kuře podlijeme a pod poklicí dusíme. Když je maso téměř měkké, vložíme bez poklice do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme, dokud maso nezezlátne.
  3. Před podáváním zasypeme posekanou petrželovou natí. Jako přílohu volíme vařené brambory či chléb.