Jehněčí pilaf

Ingredience


Cibule 80 g
Hovězí vývar základní 400 ml
Jehněčí maso 600 g
Máslo čerstvé 60 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Petržel kudrnka 10 g
Rýže dušená 400 g
Sůl 15 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jehněčí maso nakrájíme na menší kousky a cibuli nadrobno.
  2. V hrnci rozpustíme lžíci másla, přisypeme kousky masa, za občasného míchání orestujeme. Posypeme solí, pepřem, necháme vysmahnout, zalijeme vývarem a vaříme 50 minut.
  3. Na pánvi rozpustíme dvě lžíce másla, přisypeme cibuli, necháme zesklovatět, přidáme dušenou rýži, promícháme a chvilku podusíme, aby se máslo trochu vsáklo do rýže. Zalijeme trochou vývaru, necháme provařit a celý obsah pánve vlijeme do hrnce. Povaříme ještě pár minut, aby se přebytečná tekutina odpařila a pilaf měl požadovanou hustotu.
  4. Pokrm rozdělíme na talíře a ozdobíme snítkou petrželky.