Jehněčí pilaf
Ingredience
Cibule |
80 g |
Hovězí vývar základní |
400 ml |
Jehněčí maso |
600 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Petržel kudrnka |
10 g |
Rýže dušená |
400 g |
Sůl |
15 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Jehněčí maso nakrájíme na menší kousky a cibuli nadrobno.
- V hrnci rozpustíme lžíci másla, přisypeme kousky masa, za občasného míchání orestujeme. Posypeme solí, pepřem, necháme vysmahnout, zalijeme vývarem a vaříme 50 minut.
- Na pánvi rozpustíme dvě lžíce másla, přisypeme cibuli, necháme zesklovatět, přidáme dušenou rýži, promícháme a chvilku podusíme, aby se máslo trochu vsáklo do rýže. Zalijeme trochou vývaru, necháme provařit a celý obsah pánve vlijeme do hrnce. Povaříme ještě pár minut, aby se přebytečná tekutina odpařila a pilaf měl požadovanou hustotu.
- Pokrm rozdělíme na talíře a ozdobíme snítkou petrželky.