Lilek plněný kuřecím masem a sezamem

Ingredience


Cibule 1 ks
Kuřecí prsa 170 g
Lilek 4 ks
Mouka pšeničná hladká T 650 1 špetka
Olej sezamový 0.5 kávová lžička
Omáčka sójová 5 polévková lžíce
Sezam - semena 1 polévková lžíce
Sherry brandy 4 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Vývar zeleninový 4 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vykostíme kuřecí maso a na 2 minuty vložíme do mixéru. Přidáme jarní cibulku, sherry, sójovou omáčku, sůl a sezamový olej.
  2. Nařízneme každý lilek čtyřmi podélnými řezy tak, aby držel stonek celý plod pohromadě. Poté naříznuté lilky lehce rozevřeme a naplníme mletým kuřecím masem. Tupý konec a zářezy každého nadívaného lilku obalíme sezamovými semínky, zaprášíme moukou a lilky odložíme.
  3. Připravíme si omáčku, do které se budou lilky namáčet. Smícháme sójovou omáčku s vývarem a sherry, vzniklou směs nalijeme do mělké misky a odložíme na pozdější použití.
  4. Na teplotu 195 stupňů si rozehřejeme na pánvi olej a smažíme lilky po dvou cca 4 minuty. Poté je vyndáme naběračkou a necháme oschnout na ubrousku.
  5. Podáváme s omáčkou.
  6. Omáčka:
  7. 4 lžíce sójové omáčky
  8. 4 lžíce zeleninového vývaru
  9. 3 lžíce sherry