Lilek plněný kuřecím masem a sezamem
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Kuřecí prsa |
170 g |
Lilek |
4 ks |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka |
Olej sezamový |
0.5 kávová lžička |
Omáčka sójová |
5 polévková lžíce |
Sezam - semena |
1 polévková lžíce |
Sherry brandy |
4 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vývar zeleninový |
4 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vykostíme kuřecí maso a na 2 minuty vložíme do mixéru. Přidáme jarní cibulku, sherry, sójovou omáčku, sůl a sezamový olej.
- Nařízneme každý lilek čtyřmi podélnými řezy tak, aby držel stonek celý plod pohromadě. Poté naříznuté lilky lehce rozevřeme a naplníme mletým kuřecím masem. Tupý konec a zářezy každého nadívaného lilku obalíme sezamovými semínky, zaprášíme moukou a lilky odložíme.
- Připravíme si omáčku, do které se budou lilky namáčet. Smícháme sójovou omáčku s vývarem a sherry, vzniklou směs nalijeme do mělké misky a odložíme na pozdější použití.
- Na teplotu 195 stupňů si rozehřejeme na pánvi olej a smažíme lilky po dvou cca 4 minuty. Poté je vyndáme naběračkou a necháme oschnout na ubrousku.
- Podáváme s omáčkou.
-
- Omáčka:
- 4 lžíce sójové omáčky
- 4 lžíce zeleninového vývaru
- 3 lžíce sherry