Vepřová pečeně s bramborami

Ingredience


Brambory 600 g
Cibule 150 g
Kmín drcený 3 g
Petržel kudrnka 15 g
Sádlo škvařené 25 g
Sůl 20 g
Vepřová pečeně 1000 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné brambory nakrájíme na plátky, cibuli na kolečka, petrželku posekáme.
  2. Vepřové maso vcelku vložíme do většího pekáče, přidáme lžíci sádla, posypeme solí, kmínem, vložíme do trouby. Pečeme asi hodinu, podléváme vodou a maso potíráme vypečeným tukem. Pekáč vyndáme z trouby, maso nakrájíme na porce, vrátíme do pekáče, obložíme bramborami a cibulí, podlijeme, přisolíme brambory a pekáč vrátíme do trouby. Pečeme dalších 30 minut.
  3. Pekáč vyndáme, pokrm posypeme petrželkou a podáváme přímo v pekáči, ve kterém se pekl. Pekáč postavíme na prkénko doprostřed stolu.