Vepřová pečeně s bramborami
Ingredience
Brambory |
600 g |
Cibule |
150 g |
Kmín drcený |
3 g |
Petržel kudrnka |
15 g |
Sádlo škvařené |
25 g |
Sůl |
20 g |
Vepřová pečeně |
1000 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Očištěné brambory nakrájíme na plátky, cibuli na kolečka, petrželku posekáme.
- Vepřové maso vcelku vložíme do většího pekáče, přidáme lžíci sádla, posypeme solí, kmínem, vložíme do trouby. Pečeme asi hodinu, podléváme vodou a maso potíráme vypečeným tukem. Pekáč vyndáme z trouby, maso nakrájíme na porce, vrátíme do pekáče, obložíme bramborami a cibulí, podlijeme, přisolíme brambory a pekáč vrátíme do trouby. Pečeme dalších 30 minut.
- Pekáč vyndáme, pokrm posypeme petrželkou a podáváme přímo v pekáči, ve kterém se pekl. Pekáč postavíme na prkénko doprostřed stolu.