Zapečený pórek s Mozarellou
Ingredience
Bazalka |
1 šálek |
Chléb celozrnný pšenično-žitný |
4 krajíc |
Mozzarella |
225 g |
Ocet vinný |
1 kávová lžička |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pórek |
900 g |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 18 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nejdříve si rozehřejeme gril a mezitím v osolené vodě uvaříme asi 6-10 minut doměkka bílé části omytých a očištěných pórků. Pozor – nerozvařit!
- Uvařené pórky scedíme, poskládáme je do zapékací misky a poklademe čerstvými listy bazalky. Na ně poklademe na půl centimetru pokrájená kolečka mozarelly a opět poklademe lístky bazalky. Grilujeme 3-5 minut, dokud nám nezačne sýr lehce hnědnout.
- Vedle v misce si připravíme zálivku z rozšlehaného octa s olejem, solí a pepřem, kterou pórky pokapeme. Podáváme hned s dobrým čerstvým chlebem.