Zapečený pórek s Mozarellou

Ingredience


Bazalka 1 šálek
Chléb celozrnný pšenično-žitný 4 krajíc
Mozzarella 225 g
Ocet vinný 1 kávová lžička
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Pórek 900 g
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejdříve si rozehřejeme gril a mezitím v osolené vodě uvaříme asi 6-10 minut doměkka bílé části omytých a očištěných pórků. Pozor – nerozvařit!
  2. Uvařené pórky scedíme, poskládáme je do zapékací misky a poklademe čerstvými listy bazalky. Na ně poklademe na půl centimetru pokrájená kolečka mozarelly a opět poklademe lístky bazalky. Grilujeme 3-5 minut, dokud nám nezačne sýr lehce hnědnout.
  3. Vedle v misce si připravíme zálivku z rozšlehaného octa s olejem, solí a pepřem, kterou pórky pokapeme. Podáváme hned s dobrým čerstvým chlebem.