Šunka v těstíčku
Ingredience
Listové těsto |
250 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Šunka dušená |
700 g |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Víno madeira |
50 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Hranol šunky rozřízneme napůl, aby vznikly dva obdélníkové hranoly. Listové těsto vyválíme, rozřízneme na dva pláty a rozložíme na vál.
- Hranoly šunky pokapeme Madeirou, zabalíme do listového těsta a položíme na máslem pomazaný plech vedle sebe. Povrch těsta potřeme rozšlehaným žloutkem a plech vložíme do trouby. Pečeme při střední teplotě přibližně 25 minut.
- Šunku nakrájíme na plátky, rozdělíme na dezertní talířky a podáváme jako předkrm.