Kuřecí řezanka na víně s žampiony
Ingredience
Brambory pečené |
400 g |
Koňak Armaňak |
50 ml |
Kuřecí prsa |
600 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Olej olivový |
50 ml |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Šalotka |
80 g |
Sůl |
15 g |
Víno bílé |
150 ml |
Vývar drůbeží |
200 ml |
Žampiony čerstvé |
100 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky, žampiony na plátky, šalotku nadrobno.
- V pánvi rozpálíme olej, přidáme lžíci másla, přisypeme kousky masa, osolíme, opepříme a orestujeme. Přidáme plátky žampionů, šalotku, osmahneme, podlijeme vínem, koňakem a na prudkém ohni necháme téměř vyvařit. Nyní zmírníme oheň, podlijeme vývarem a dusíme doměkka.
- Pokrm rozdělíme na talíře a přiložíme opečené brambory.