Kuřecí řezanka na víně s žampiony

Ingredience


Brambory pečené 400 g
Koňak Armaňak 50 ml
Kuřecí prsa 600 g
Máslo čerstvé 20 g
Olej olivový 50 ml
Pepř černý mletý 2 špetka
Šalotka 80 g
Sůl 15 g
Víno bílé 150 ml
Vývar drůbeží 200 ml
Žampiony čerstvé 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky, žampiony na plátky, šalotku nadrobno.
  2. V pánvi rozpálíme olej, přidáme lžíci másla, přisypeme kousky masa, osolíme, opepříme a orestujeme. Přidáme plátky žampionů, šalotku, osmahneme, podlijeme vínem, koňakem a na prudkém ohni necháme téměř vyvařit. Nyní zmírníme oheň, podlijeme vývarem a dusíme doměkka.
  3. Pokrm rozdělíme na talíře a přiložíme opečené brambory.