Celerovo jablečný salát
Ingredience
Celer bulvový |
200 g |
Citronová šťáva |
60 ml |
Jablka |
300 g |
Majonéza |
80 ml |
Ořechy vlašské |
100 g |
Pepř bílý |
3 g |
Salát hlávkový |
1 ks |
Smetana 33% (šlehačka) |
150 ml |
Sůl |
5 g |
-
Doba přípravy: 45 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupeme celer, rozkrájíme ho na plátky. Z plátků nakrájíme tenké asi 5 cm dlouhé proužky a vhodíme do mísy. Nejlépe červená jablka zbavíme jádřinců a rozkrájíme na kostičky, přihodíme do mísy k celeru a zakapeme citronovou šťávou proti zhnědnutí. Přidáme posekané ořechy, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Přidáme majonézu a nakonec jemně vmícháme ušlehanou smetanu. Dáme do lednice na hodinu uležet.
- Mezitím roztrháme listy salátu na menší kousky a vysteleme jimi dno mísy, na ně potom navršíme vychlazenou směs, vršek ozdobíme středovou růžičkou salátu.