Fusilli s citronem a bazalkou
Ingredience
Bazalka |
1 polévková lžíce |
Chléb toastový |
1 plátek |
Citrony |
1 ks |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
100 g |
Těstoviny Fusilli |
320 g |
Voda pitná |
3 l |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Střídku z toustového chleba rozmixujeme s několika omytými lístky bazalky a poté opražíme na troše rozpáleného olivového oleje.
- Těstoviny uvaříme v osolené vodě, do které přidáme citronovou kůru z půlky citronu a asi 4 lístky bazalky.
- Zbylou kůru nakrájíme na tenké proužky. Ovčí sýr nakrájíme na kostičky.
- Těstoviny scedíme, smícháme s opraženou chlebovou střídkou, sýrem a olivovým olejem.
- Polovinu citronu rozkrojíme na osminky a odstraníme bílou slupku.
- Fusilli podáváme horké, s oloupaným citronem, proužky kůry a posypané čerstvou majoránkou.