Fusilli s citronem a bazalkou

Ingredience


Bazalka 1 polévková lžíce
Chléb toastový 1 plátek
Citrony 1 ks
Olej olivový 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino 100 g
Těstoviny Fusilli 320 g
Voda pitná 3 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Střídku z toustového chleba rozmixujeme s několika omytými lístky bazalky a poté opražíme na troše rozpáleného olivového oleje.
  2. Těstoviny uvaříme v osolené vodě, do které přidáme citronovou kůru z půlky citronu a asi 4 lístky bazalky.
  3. Zbylou kůru nakrájíme na tenké proužky. Ovčí sýr nakrájíme na kostičky.
  4. Těstoviny scedíme, smícháme s opraženou chlebovou střídkou, sýrem a olivovým olejem.
  5. Polovinu citronu rozkrojíme na osminky a odstraníme bílou slupku.
  6. Fusilli podáváme horké, s oloupaným citronem, proužky kůry a posypané čerstvou majoránkou.