Polévka z červené řepy s klobásou
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Červená řepa |
150 g |
Cibule |
1 ks |
Hovězí maso přední |
200 g |
Klobása uzená |
100 g |
Mrkev kořen |
50 g |
Pepř černý celý |
5 ks |
Petržel kořen |
30 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
2 dl |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1 l |
Zelí kysané |
120 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Červenou řepu oloupeme a nakrájíme na kostičky. Kyselé zelí, mrkev, petržel a cibuli očistíme a nakrájíme. Klobásu krájíme na kolečka.
- Hovězí maso dáme vařit vcelku do studené a osolené vody s celým pepřem a bobkovým listem. Po půl hodině varu přidáme červenou řepu, kyselé zelí, mrkev, petržel, cibuli a klobásu.
- Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na kostky a vrátíme ho zpět do polévky.
- Nakonec přilijeme kyselou šlehačkovou smetanu.