Polévka z červené řepy s klobásou

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Červená řepa 150 g
Cibule 1 ks
Hovězí maso přední 200 g
Klobása uzená 100 g
Mrkev kořen 50 g
Pepř černý celý 5 ks
Petržel kořen 30 g
Smetana 33% (šlehačka) 2 dl
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1 l
Zelí kysané 120 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Červenou řepu oloupeme a nakrájíme na kostičky. Kyselé zelí, mrkev, petržel a cibuli očistíme a nakrájíme. Klobásu krájíme na kolečka.
  2. Hovězí maso dáme vařit vcelku do studené a osolené vody s celým pepřem a bobkovým listem. Po půl hodině varu přidáme červenou řepu, kyselé zelí, mrkev, petržel, cibuli a klobásu.
  3. Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na kostky a vrátíme ho zpět do polévky.
  4. Nakonec přilijeme kyselou šlehačkovou smetanu.