Pikantní nudle po sečuánsku
Ingredience
Arašídová pomazánka |
2 polévková lžíce |
Česnek |
1 stroužek |
Chilli omáčka |
2 polévková lžíce |
Cibulka jarní |
4 ks |
Koriandr čerstvý |
2 polévková lžíce |
Kuřecí maso vařené |
170 g |
Nudle široké |
340 g |
Ocet vinný |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Olej sezamový |
1 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
1 polévková lžíce |
Ořechy Kešu |
55 g |
Pepř sečuánský |
10 ks |
Voda pitná |
1.2 l |
Vývar drůbeží |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Dáme vařit nudle do hrnce s vroucí vodou dle instrukcí na obalu. Poté je scedíme, opláchneme pod proudem studené vody a necháme okapat.
- Mezitím smícháme ve velké míse následující suroviny na dresink - nahrubo nakrájenou jarní cibulku, koriandr a česnek. Přidáme arašídovou pomazánku, chilli omáčku, sójovou omáčku, vinný ocet, sezamový olej, olivový olej, kuřecí vývar a sečuánský pepř.
- Vložíme nudle, maso nakrájené nudličky a pražené kešu oříšky, promícháme a dle chuti okořeníme. Ihned podáváme.