Kuřecí řízky na smetaně
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Hořčice plnotučná |
2 polévková lžíce |
Kuřecí prsa |
600 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Smetana 33% (šlehačka) |
250 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
250 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytá kuřecí prsa naklepeme, osolíme a po obou stranách potřeme hořčicí.
- V kastrolu na másle zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme řízky a mírně je opečeme. Podlijeme trochou vody a dusíme doměkka.
- Potom maso zalijeme smetanou rozkvedlanou s hladkou moukou a ještě chvíli povaříme.
- Podáváme se smaženými hranolky, s bramboráčky nebo s bramborovými knedlíky.