Kuřecí řezanka frankfurtská

Ingredience


Brambory vařené 400 g
Česnek 3 stroužek
Cibule 100 g
Hovězí vývar základní 250 ml
Kuřecí prsa 500 g
Máslo čerstvé 20 g
Mouka pšeničná hladká T 650 20 g
Paprika mletá sladká 15 g
Párky Frankfurtské 200 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Petržel - nať 10 g
Sůl 10 g
Tymián sušený 5 g
Víno bílé 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky, frankfurtská párky na kolečka, cibuli nadrobno, petrželku posekáme, česnek prolisujeme.
  2. V hlubší pánvi rozehřejeme lžíci másla, přisypeme kolečka párků, orestujeme, přidáme cibuli, maso, osmahneme, zaprášíme moukou, mletou paprikou, necháme rozpustit v tuku, podlijeme vínem a podusíme, dokud se víno téměř neodpaří. Zalijeme vývarem, přidáme česnek, petrželku, tymián a dusíme doměkka.
  3. Řezanku naporcujeme na talíře a doplníme vařenými bramborami.