Kuřecí řezanka frankfurtská
Ingredience
Brambory vařené |
400 g |
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
100 g |
Hovězí vývar základní |
250 ml |
Kuřecí prsa |
500 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g |
Paprika mletá sladká |
15 g |
Párky Frankfurtské |
200 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Petržel - nať |
10 g |
Sůl |
10 g |
Tymián sušený |
5 g |
Víno bílé |
150 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky, frankfurtská párky na kolečka, cibuli nadrobno, petrželku posekáme, česnek prolisujeme.
- V hlubší pánvi rozehřejeme lžíci másla, přisypeme kolečka párků, orestujeme, přidáme cibuli, maso, osmahneme, zaprášíme moukou, mletou paprikou, necháme rozpustit v tuku, podlijeme vínem a podusíme, dokud se víno téměř neodpaří. Zalijeme vývarem, přidáme česnek, petrželku, tymián a dusíme doměkka.
- Řezanku naporcujeme na talíře a doplníme vařenými bramborami.