Krupicový nákyp s meruňkami

Ingredience


Cukr krupice 2 polévková lžíce
Kompot meruňkový 700 ml
Máslo čerstvé 100 g
Mléko plnotučné 500 ml
Pšeničná krupice 5 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z mléka, krupice, 50 g másla a špetky soli uvaříme hustší kaši. Necháme částečně vychladnout.
  2. Žloutky ušleháme s trochou cukru do pěny a vmícháme do kaše spolu s ušlehaným sněhem z bílků.
  3. Do máslem vymazané zapékací mísy vlijeme polovinu kaše, poklademe okapanými meruňkami a zalijeme zbylou kaší. Povrch poklademe plátky másla.
  4. Nákyp pečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova.