Krupicový nákyp s meruňkami
Ingredience
Cukr krupice |
2 polévková lžíce |
Kompot meruňkový |
700 ml |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mléko plnotučné |
500 ml |
Pšeničná krupice |
5 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z mléka, krupice, 50 g másla a špetky soli uvaříme hustší kaši. Necháme částečně vychladnout.
- Žloutky ušleháme s trochou cukru do pěny a vmícháme do kaše spolu s ušlehaným sněhem z bílků.
- Do máslem vymazané zapékací mísy vlijeme polovinu kaše, poklademe okapanými meruňkami a zalijeme zbylou kaší. Povrch poklademe plátky másla.
- Nákyp pečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova.