Kuřecí polévka s estragonem

Ingredience


Cibule 1 ks
Estragon 20 g
Kuřecí prsa 300 g
Máslo čerstvé 50 g
Pepř černý mletý 3 g
Rohlíky bílé 1 ks
Smetana 16% (pochoutková) 150 ml
Sůl 5 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci na rozpáleném másle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na malé kousky nakrájené kuřecí maso, zalijeme 4 dl vývaru a na mírném ohni povaříme asi 20 minut. Necháme vychladnout a ručním mixérem rozmixujeme dohladka. Osolíme, opepříme, dolijeme zbytek vývaru a 2 minuty povaříme, za stálého míchání vlijeme smetanu, přisypeme nadrobno nasekaný estragon, ještě 2 minuty povaříme. Podáváme s nasucho opečenými kostičkami, které nakrájíme z rohlíku.