Kuřecí polévka s estragonem
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Estragon |
20 g |
Kuřecí prsa |
300 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Rohlíky bílé |
1 ks |
Smetana 16% (pochoutková) |
150 ml |
Sůl |
5 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V hrnci na rozpáleném másle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na malé kousky nakrájené kuřecí maso, zalijeme 4 dl vývaru a na mírném ohni povaříme asi 20 minut. Necháme vychladnout a ručním mixérem rozmixujeme dohladka. Osolíme, opepříme, dolijeme zbytek vývaru a 2 minuty povaříme, za stálého míchání vlijeme smetanu, přisypeme nadrobno nasekaný estragon, ještě 2 minuty povaříme. Podáváme s nasucho opečenými kostičkami, které nakrájíme z rohlíku.