Hanácká roštěná

Ingredience


Česnek 20 g
Cibule 200 g
Hovězí roštěnka níz. peč. 1000 g
Klobása Dunajská 300 g
Křen 200 g
Mouka pšeničná hladká T 650 20 g
Pepř černý mletý 1 g
Slanina vepřová 200 g
Sůl 30 g
Tuk 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z omytého a osušeného roštěnce nakrájíme roštěnky, mírně je naklepeme, okrajové blány nařízneme, maso osolíme, opepříme, potřeme třeným česnekem a pomoučíme hladkou moukou. Roštěnky rychleji opečeme v polovině horkého tuku a vyjmeme.
  2. V části tuku osmažíme dozlatova cibuli, nakrájenou na jemná kolečka. Vyjmeme ji a necháme okapat na cedníku.
  3. Ve zbylém tuku opečeme slaninu upravenou na hřebínky a oloupanou klobásu nakrájenou na kolečka.
  4. Nakonec roštěnky ozdobíme po okrajích kolečky klobásy a smažené cibule, na střed položíme hřebínek slaniny a strouhaný křen. Podléváme vlastním výpekem.