Hanácká roštěná
Ingredience
Česnek |
20 g |
Cibule |
200 g |
Hovězí roštěnka níz. peč. |
1000 g |
Klobása Dunajská |
300 g |
Křen |
200 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Slanina vepřová |
200 g |
Sůl |
30 g |
Tuk |
150 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Z omytého a osušeného roštěnce nakrájíme roštěnky, mírně je naklepeme, okrajové blány nařízneme, maso osolíme, opepříme, potřeme třeným česnekem a pomoučíme hladkou moukou. Roštěnky rychleji opečeme v polovině horkého tuku a vyjmeme.
- V části tuku osmažíme dozlatova cibuli, nakrájenou na jemná kolečka. Vyjmeme ji a necháme okapat na cedníku.
- Ve zbylém tuku opečeme slaninu upravenou na hřebínky a oloupanou klobásu nakrájenou na kolečka.
- Nakonec roštěnky ozdobíme po okrajích kolečky klobásy a smažené cibule, na střed položíme hřebínek slaniny a strouhaný křen. Podléváme vlastním výpekem.