Švestkové pavézky

Ingredience


Cukr moučkový 4 polévková lžíce
Mléko plnotučné 500 ml
Olej rostlinný 200 ml
Povidla švestková 6 polévková lžíce
Skořice mletá 2 kávová lžička
Strouhanka 6 polévková lžíce
Vejce slepičí 2 ks
Žemle tuková 6 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kulaté žemle podélně rozkrojíme, potřeme švestkovými povidly a přiklopíme.
  2. Žemle namočíme do mléka s rozšlehanými vejci a obalíme ve strouhance. Smažíme je na pánvi v rozpáleném oleji po obou stranách dozlatova.
  3. Ještě teplé pavézky obalíme v moučkovém cukru smíchaném se skořicí a ihned podáváme s bílou kávou nebo s čajem.