Švestkové pavézky
Ingredience
Cukr moučkový |
4 polévková lžíce |
Mléko plnotučné |
500 ml |
Olej rostlinný |
200 ml |
Povidla švestková |
6 polévková lžíce |
Skořice mletá |
2 kávová lžička |
Strouhanka |
6 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
2 ks |
Žemle tuková |
6 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Kulaté žemle podélně rozkrojíme, potřeme švestkovými povidly a přiklopíme.
- Žemle namočíme do mléka s rozšlehanými vejci a obalíme ve strouhance. Smažíme je na pánvi v rozpáleném oleji po obou stranách dozlatova.
- Ještě teplé pavézky obalíme v moučkovém cukru smíchaném se skořicí a ihned podáváme s bílou kávou nebo s čajem.