Thajská chilli polévka

Ingredience


Brambory sladké (Batáty) 180 g
Česnek 2 stroužek
Chilli paprička 4 ks
Cukr palmový 2 polévková lžíce
Galgan 1 ks
Kafirové listy 8 ks
Koriandr čerstvý 3 polévková lžíce
Krevety tygří - loupané 230 g
Kukuřice cukrová nakládaná 100 g
Mrkev kořen 130 g
Omáčka rybí 4 polévková lžíce
Rajčata Cherry 100 g
Tamarindová pasta 2 polévková lžíce
Vývar rybí 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve woku přivedeme k varu vývar, pastu, nasekané papričky, prolisovaný česnek, nastrouhaný galgán, papedu, cukr a rybí omáčku. Přidáme mrkev nakrájenou na plátky, brambory na kostky a kukuřičky na půlky. Vaříme 10 minut, aby zelenina změkla. Vmícháme koriandr, rajčata a krevety a chvilku prohříváme.