Thajská chilli polévka
Ingredience
Brambory sladké (Batáty) |
180 g |
Česnek |
2 stroužek |
Chilli paprička |
4 ks |
Cukr palmový |
2 polévková lžíce |
Galgan |
1 ks |
Kafirové listy |
8 ks |
Koriandr čerstvý |
3 polévková lžíce |
Krevety tygří - loupané |
230 g |
Kukuřice cukrová nakládaná |
100 g |
Mrkev kořen |
130 g |
Omáčka rybí |
4 polévková lžíce |
Rajčata Cherry |
100 g |
Tamarindová pasta |
2 polévková lžíce |
Vývar rybí |
1 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ve woku přivedeme k varu vývar, pastu, nasekané papričky, prolisovaný česnek, nastrouhaný galgán, papedu, cukr a rybí omáčku. Přidáme mrkev nakrájenou na plátky, brambory na kostky a kukuřičky na půlky. Vaříme 10 minut, aby zelenina změkla. Vmícháme koriandr, rajčata a krevety a chvilku prohříváme.