Kuřecí řezanka na slanině
Ingredience
Brambory pečené |
400 g |
Cibule |
80 g |
Hovězí vývar základní |
150 ml |
Koňak Armaňak |
30 ml |
Kuřecí prsa |
600 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Slanina vepřová |
150 g |
Sůl |
15 g |
Víno červené |
150 ml |
Žampiony čerstvé |
150 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso nakrájíme na kostky, slaninu na kostičky, cibuli nadrobno, žampiony na plátky.
- Pánev necháme na ohni rozehřát, přisypeme kostičky slaniny a částečně je vyškvaříme. Jakmile pustí tuk, přisypeme cibuli a maso. Orestujeme, osolíme, opepříme a přidáme plátky žampionů, podlijeme červeným burgundským vínem, armaňakem, necháme z části vyvařit a zalijeme troškou vývaru. Dusíme doměkka a tekutinu necháme téměř vyvařit.
- Hotový pokrm podáváme se opečenými bramborami.