Kuřecí řezanka na slanině

Ingredience


Brambory pečené 400 g
Cibule 80 g
Hovězí vývar základní 150 ml
Koňak Armaňak 30 ml
Kuřecí prsa 600 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Slanina vepřová 150 g
Sůl 15 g
Víno červené 150 ml
Žampiony čerstvé 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso nakrájíme na kostky, slaninu na kostičky, cibuli nadrobno, žampiony na plátky.
  2. Pánev necháme na ohni rozehřát, přisypeme kostičky slaniny a částečně je vyškvaříme. Jakmile pustí tuk, přisypeme cibuli a maso. Orestujeme, osolíme, opepříme a přidáme plátky žampionů, podlijeme červeným burgundským vínem, armaňakem, necháme z části vyvařit a zalijeme troškou vývaru. Dusíme doměkka a tekutinu necháme téměř vyvařit.
  3. Hotový pokrm podáváme se opečenými bramborami.