Kuřecí řezanka na smetaně

Ingredience


Brambory vařené 400 g
Bylinky čerstvé - svazek 1 ks
Kohoutí maso 100 g
Kuřecí prsa 600 g
Máslo čerstvé 30 g
Mouka pšeničná hladká T 650 10 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Smetana 12% (konzumní) 150 ml
Sůl 15 g
Víno bílé 150 ml
Žampiony čerstvé 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí maso nakrájíme na větší kostky, osolíme, opepříme a lehce zaprášíme moukou, kohoutí varlata odblaníme a pokrájíme na čtvrtky, žampiony na plátky, bylinky posekáme.
  2. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme pomoučené kostky masa a pozvolna je orestujeme. Přisypeme žampiony, varlata, lehce osmahneme, podlijeme vínem a podusíme, dokud se víno z poloviny nevyvaří. Nyní přilijeme smetanu, přisypeme bylinky, podusíme 10 minut a můžeme podávat.
  3. Jako příloha jsou vhodné vařené brabory.