Kuřecí řezanka na smetaně
Ingredience
Brambory vařené |
400 g |
Bylinky čerstvé - svazek |
1 ks |
Kohoutí maso |
100 g |
Kuřecí prsa |
600 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
10 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Smetana 12% (konzumní) |
150 ml |
Sůl |
15 g |
Víno bílé |
150 ml |
Žampiony čerstvé |
100 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuřecí maso nakrájíme na větší kostky, osolíme, opepříme a lehce zaprášíme moukou, kohoutí varlata odblaníme a pokrájíme na čtvrtky, žampiony na plátky, bylinky posekáme.
- V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme pomoučené kostky masa a pozvolna je orestujeme. Přisypeme žampiony, varlata, lehce osmahneme, podlijeme vínem a podusíme, dokud se víno z poloviny nevyvaří. Nyní přilijeme smetanu, přisypeme bylinky, podusíme 10 minut a můžeme podávat.
- Jako příloha jsou vhodné vařené brabory.