Kuřecí řezanka se zeleninou

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 80 g
Hovězí vývar základní 150 ml
Kuřecí prsa 600 g
Máslo čerstvé 30 g
Mrkev kořen 150 g
Paprika červená 150 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Petržel - nať 10 g
Rajčata 150 g
Sůl 15 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso nakrájíme na kostky, cibuli na plátky a rozebereme ji na kroužky, papriku bez jádřinců pokrájíme na proužky, rajčata na kostičky, mrkev na kolečka, petrželku posekáme, česnek prolisujeme.
  2. Kousky masa osolíme, opepříme, vložíme do pánve s rozehřátým máslem. Orestujeme a dusíme doměkka. Necháme vysmahnout na tuk, maso vyndáme, do tuku přidáme kroužky cibule, orestujeme a také vyjmeme z pánve. Do pánve vložíme papriku, mrkev, rajčata, ochutíme solí, česnekem, petrželkou, krátce osmahneme a podlijeme vývarem. Podusíme 10 minut a odstavíme.
  3. Na talíře rozdělíme porce masa, přidáme dušenou zeleninu a povrch pokrmu ozdobíme kroužky restované cibule.