Kuřecí řezanka se zeleninou
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
80 g |
Hovězí vývar základní |
150 ml |
Kuřecí prsa |
600 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mrkev kořen |
150 g |
Paprika červená |
150 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Petržel - nať |
10 g |
Rajčata |
150 g |
Sůl |
15 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso nakrájíme na kostky, cibuli na plátky a rozebereme ji na kroužky, papriku bez jádřinců pokrájíme na proužky, rajčata na kostičky, mrkev na kolečka, petrželku posekáme, česnek prolisujeme.
- Kousky masa osolíme, opepříme, vložíme do pánve s rozehřátým máslem. Orestujeme a dusíme doměkka. Necháme vysmahnout na tuk, maso vyndáme, do tuku přidáme kroužky cibule, orestujeme a také vyjmeme z pánve. Do pánve vložíme papriku, mrkev, rajčata, ochutíme solí, česnekem, petrželkou, krátce osmahneme a podlijeme vývarem. Podusíme 10 minut a odstavíme.
- Na talíře rozdělíme porce masa, přidáme dušenou zeleninu a povrch pokrmu ozdobíme kroužky restované cibule.